artopoiia-zaxaroplastikiΟ κλάδος της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας – βιοτεχνίας των τροφίμων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων του κλάδου είναι μικρές μονάδες στις οποίες απασχολούνται το πολύ μέχρι 5 άτομα.

Ο σύγχρονος Αρτοποιός για να αντεπεξέλθει στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ άλλων πρέπει να εμπλουτίσει τη γκάμα προϊόντων που παράγει και με προϊόντα της ζαχαροπλαστικής αλεύρου η οποία είναι το μονοπάτι που οδηγεί την τέχνη της Αρτοποιίας στην τέχνη της Ζαχαροπλαστικής.

Το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη είναι πολύμορφο. Περιλαμβάνει την παρασκευή γλυκών και παρασκευασμάτων που έχουν ως βάση τη ζάχαρη,  την παρασκευή ζυμών σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή στη συνέχεια διάφορφων αρτοσκευασμάτων όπως επίσης περιέχει και τις παρασκευές φαγητών ζεστών και κρύων, που παρασιαζονται σε μπουφέδες.

Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός Κατάρτισης Ειδικότητας

Πρόγραμμα Σπουδών

Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης