Ημερίδα «Επιχειρηματικότητας ? Σταδιοδρομίας»

από το ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ

Το ΔΙΕΚ Σύρου, πάντα πρωτοπόρο, διοργανώνει Ημερίδα «Επιχειρηματικότητας ? Σταδιοδρομίας» με στόχο να ενημερώσει τους σπουδαστές για τις διαδικασίες και δυνατότητες έναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας σε δυναμικές, επιχειρηματικές προσπάθειες.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το ΙΝΕ Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017 και ώρα 15:00 στο χώρο του Δ.Ι.Ε.Κ. (2ο Γυμνάσιο Σύρου).

Η ημερίδα είναι ανοιχτή και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις επιχειρηματικότητας, να οραματιστούν και να σχεδιάσουν το επιχειρηματικό τους εγχείρημα. Είναι χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους που αποτελούν το παραγωγικό δυναμικό της τοπικής αγοράς, να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να οραματίζονται το μέλλον τους, να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην επίτευξη των στόχων τους και βέβαια να τους βλέπουμε να διαπρέπουν.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις έμπειροι Οικονομολόγοι που θα αναλύσουν τη διαδικασία και θα περιγράψουν την υποστήριξη που παρέχουν οι αρμόδιοι φορείς στις προσπάθειες των νέων επιχειρηματιών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γλυκές λιχουδιές, που θα έχουν προετοιμάσει αποκλειστικά οι εκπαιδευόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός ? Ζαχαροπλαστικής».

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ημερίδας

15:00  –  15:15

Προσέλευση – Εγγραφές

15:15  –  15:30

Χαιρετισμοί 

 

1ο Μέρος – Παρουσίαση από τον Μαραγκό Αντώνιο,

15:30 – 16:00 «Επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης», Υπεύθυνο Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ΕΤ.Α.Π. ? Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων, ΑΜΚΕ Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

 

2ο Μέρος – Παρουσίαση από τον Αλεξανδρή Ιωάννη,

16:10  –  16:30 «Δεξιότητες ζωής και Σταδιοδρομίες», Εκπαιδευτή του Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου, Οικονομολόγο.

 

3ο Μέρος – Παρουσίαση από την Μενδρινού Χριστίνα,

16:35  –  17:00 «Το ΕΣΠΑ  ως εργαλείο χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων», Εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ. Σύρου, Σύμβουλο Επιχειρήσεων.

 

4ο Μέρος – Συζήτηση

17:00  –  17:30

– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης ?

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τσιόρβα Δήμητρα
Διεύθυνση
Email: grammateia@iek-syrou.kyk.sch.gr

Δρακάκη Χριστίνα
Υπεύθυνη

Email: grammateia@iek-syrou.kyk.sch.gr

Αργυρός Εμμανουήλ

Υπεύθυνος Εκπαιδευτής

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22810-81090, Fax: 22810-79162

 Κονιτοπούλου Λία
Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδες

Email: inekikl@otenet.gr

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22810 – 85306 και 22810 – 81692

Ημερίδα “Επιχειρηματικότητας – Σταδιοδρομίας”