Το ΔΙΕΚ Σύρου πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2016, Βρες το Ταλέντο σου»,  την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Σύρου. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι των πέντε ειδικοτήτων του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2016 Β, παρουσίασαν δημιουργίες και δραστηριότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την επαγγελματική κατάρτιση που παρέχεται στο ΔΙΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό δοκίμασε μοναδικά εδέσματα από τους Τεχνικούς Μαγειρικής Τέχνης ? Αρχιμάγειρες (Chef) και γλυκές χριστουγεννιάτικες γεύσεις από τους Τεχνικούς Αρτοποιούς ? Ζαχαροπλάστες. Οι κυρίες της Αισθητικής Τέχνης ομόρφυναν και συμβούλευσαν τις επισκέπτριες για τις γιορτινές εξόδους τους, ενώ οι Προπονητές Αθλημάτων μας έδωσαν λύσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασής μας. Τέλος, οι Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής βοήθησαν τους φίλους του ΙΕΚ σε οποιοδήποτε θέμα σύνδεσης και διαχείρισης του υπολογιστή τους που θα τους είναι απαραίτητος τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2016 κάναμε γνωστό στην τοπική κοινωνία, ότι το ΙΕΚ της Σύρου προσφέρει βασικές επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν τον τόπο τους και να επιβαρύνουν οικονομικά την οικογένειά τους. Έμαθαν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους χώρους εργασίας και απέκτησαν ακόμα μία εκπαιδευτική εμπειρία. Στόχος μας είναι οι καταρτιζόμενοι να εξασφαλίσουν τα ανάλογα προσόντα και να διευκολυνθούν στην επαγγελματική τους ένταξη στην τοπική αγορά εργασίας και στην κοινωνία.

Το παρακάτω βίντεο το ετοίμασαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυ?έσα/Web designer ? Developer/ Video games» του Δ? Εξαμήνου.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2016