Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το ΔΙΕΚ Σύρου υλοποίησε μία σχετική δράση γυρίζοντας μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Σύζυγοι, μάνες, κόρες, αδερφές…“Ηρωίδες 1821!”», στα σκαλιά του επιβλητικού κτηρίου του Δημαρχείου Σύρου Ερμούπολης τον Ιούνιο.

Την ταινία μικρού μήκους θα τη δείτε στο link: https://www.youtube.com/watch?v=_yZZC7MUzmE

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται στον σύνδεσμο του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/1821events

Επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Αγγελική Θεοδώρου – Μοντάζ: Σύλβια Φίλιππα

Επίσης το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων διοργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικές δομές, καθώς επίσης θα λάβει χώρα και έκθεση μαθητικών δημιουργιών, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι για την παρακολούθηση οποιασδήποτε δράσης απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης με την έκδοση εισιτηρίου μηδενικού αντιτίμου. Για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων θα ενημερωθείτε προσεχώς από τις ιστοσελίδες www.minedu.gov.gr και www.megaron.gr.

Υπενθυμίζεται ότι με δεδομένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μόνο όσοι ενήλικες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό covid-19 (PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών) ή δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου. Τέλος, οι ανήλικοι 4 έως 11 ετών, μπορούν να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας (δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα).

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΚ ΣΥΡΟΥ